Litt historie..

I mer enn 100 år har det eksistert hotell nederst i Storgata i Drøbak. Opprinnelig het det Grand Hotel med M. Pedersen som innehaver. Det gikk gjetord om dette hotellet. Her føtle gjestene seg hjemme og her slo kunstnere seg ned. Det var hit Christian Krog inviterte sine kunstner venner- her møttes bohemen rundt hundreårs skiftet til fest. Festene som de holdt gikk det sagn om. Teaterkritiker Sigurd Bødtker fikk Edvard Munch hit for å redde den berømte Tulla Larsen som lå «svartsjuk» på sitt værelse og vansmektet etter han. Det hjalp at han kom og holdt henne i hånden, for like etter spratt hun opp- klar til en ny fest. Det gikk over stokk og stein til den lyse morgenen.

Knut Hamsun bodde på Reenskaug i årene 1903- 04, mens han skrev «Sværmere». Han ble så glad i Drøbak at han bygget eget hus i Torkildsbyen: Maurbakken i 1905.

Tidlig 1900- tallet var hotellet til salgs. Bolette Reenskaug- som i mange år hadde drevet hotellet ved torget, tok med seg verandaen og flyttet virksomheten til Storgata under navnet Reenskaug Hotel. I 1972 overtok Leon og Sissel Eide Reenskaug Hotel. Leon var i sin tid landets yngste hotelldirektør, og sammen med Sissel hadde de som mål og ivareta hotellets tradisjoner. Hotellet har i senere tid blitt utvidet og renovert med tanke på å beholde Reenskaug Hotel sin sjarme og atmosfære. Familien Eide er nå stolte av at hotellet har blitt en del av De Historiske Hotel & Spisesteder.
Stacks Image 91

Anton Thoresen

Stacks Image 95

Edvard Munch

Stacks Image 93

Knut Hamsun